HTML

Internet és Technológia hírek

Nincs megjeleníthető elem

IT Hírek

Internet és Informatika. Információs technológiák, hírek.

Friss topikok

Archívum

Killer 2100 hállózati kártya

2010.05.13. 13:14 MMORPG

Bár manapság eléggé visszaszorult a vezetékes hálózati kártyák piaca - köszönhetően annak, hogy mára már minden alaplapon találunk legalább egy integrált hálózati csatolót -, a Bigfoot Networks bemutatta a valaha volt legütősebb hálókártyát.

Tegye fel a kezét az, aki nem az integrált alaplapi hálózati csatolót használja nap, mint nap. (Most pedig írjátok le kommentben, hogy feltettétek-e a kezeteket.) Persze nyílván vannak, akik nem érik be az integrációk teljesítményével, de azért a többség nem adna ki plusz pénzt holmi különálló LAN kártyáért, kivéve persze ha elromlik az alaplapi, vagy szükség van egy másodikra is valamilyen okból kifolyólag.

A Bigfoot Networks szakemberei viszont úgy vélik, egy igazi játékosnak szüksége van egy megbízható, nagyteljesítményű hálózati kártyára, ezért a piacon jelenlévő Killer szériát új taggal bővítették, a Killer 2100-as típus bemutatásával. A termék elsődleges célja az online játékokban alkalomadtán fellépő lag előfordulásának minimálisra csökkentése, s ehhez be is vet néhány izgalmas trükköt.

Ki ne járt volna már úgy játék közben, hogy az egyik pillanatban épp célzásra emelte a fegyverét, majd miután az ellenség egy szempillantásnyi időre megdermedt, vagy mozgása darabossá vált, a következőben érthetetlen módon holtan rogyott össze. Mindezt persze annak ellenére, hogy egy fél évvel hamarabb már meghúzta a ravaszt – azaz határozottan megnyomta az egér bal gombját.

Ez a nagybetűs LAG, amit annyira szeretünk. Nos, a gyártó szerint ezt a hálózati adatforgalom logikus vezérlésével alaposan le lehet redukálni, amihez az új termék saját processzort használ. Ez a chip 400 MHz-es órajelen üzemel, és mellé még 128 megabájtnyi DDR2-es szabványú fedélzeti memóriát is társítottak.

A Gigabites Ethernet porttal felszerelt eszköz az Advanced Game Detect technológia segítségével a játékok hálózati forgalmát kezeli elsődlegesként, és minden mást (esetleges le nem állított le- és feltöltéseket, megkezdett msn, skype beszélgetéseket, vírusadatbázis frissítéseket) a háttérbe szorít, ezáltal a legfontosabb információk érkeznek meg és kerülnek elküldésre a leghamarabb.

A felhasználó ráadásul a mellékelt szoftver segítségével tetszőlegesen vezérelheti is a forgalmat, így a rendszer működése maximálisan testreszabható. Értékes funkció továbbá, hogy a Killer 2100 a beszédforgalmat hardveresen képes gyorsítani, ami megakadályozza a hálózat sebességének csökkenését, ezáltal nem fizetünk laggal a társainkkal történő kommunikációért.

A kártya PCI Express x1 csatlakozóval van felszerelve, ezért alaplapunkon a legkisebb PCI foglalatot foglalja csak el. A megoldás a Computexen is tiszteletét teszi, ahol részletesen ecsetelik és bemutatják a kártya képességeit. Minden bizonnyal ki fog tehát derülni, hogy valójában mennyire hasznos a kis szerkezet. A Killer 2100 ára várhatóan 130 dollár lesz, a forgalmazásból pedig több neves gyártó mellett a Leadtek, a TUL és a VisionTek is kiveszi majd a részét.

 

komment

Címkék: hardver killer bigfoot hállózatikártya

süti beállítások módosítása