HTML

Internet és Technológia hírek

Nincs megjeleníthető elem

IT Hírek

Internet és Informatika. Információs technológiák, hírek.

Friss topikok

Archívum

Panasonic Toughbook

2010.05.13. 13:22 MMORPG

Új, rendkívül strapabíró hordozható számítógépet dobott piacra a Panasonic, amit akár extrém körülmények között is használhatunk

A Thoughbook 31-es nem játék. A karnyi vastag gép magnézium-ötvözet borítást kapott, ami lehetővé teszi, hogy ellenálljon egy 1,8 méteres zuhanásnak, valamint a vízzel és porral való érintkezésnek. Ezzel a kemény notebook kiérdemelte a MIL-STD-810G minősítést (Department of Defense Test Method Standard for Environmental Engineering Considerations and Laboratory Tests), ami gyakorlatilag egy katonai szabvány. – Csak hogy el tudjuk képzelni miről is van szó, hozzáteszem, hogy valami ilyesmit nyitogathatunk a Modern Warfare 2-ben mikor légi támogatást kérünk. A konfiguráció súlya egyébként a választott alkatrészektől függően akár a 3,58~3,72 kilogrammot is elérheti.

A brutális gépezet egy 13,1” méretű, LED háttérvilágítású  érintőkijelzővel van ellátva, ami 1024x768 képpontos felbontással, és maximum 1100 cd/m² fényerő mellett üzemelhet. Ez az érték bizony kimagasló a notebookok piacán, de ne feledjük; nem hétköznapi felhasználásra ajánlott termékről beszélünk. Nem csoda hát, hogy a kijelzőt úgy tervezték és alakították ki, hogy széles látószögben, közvetlen napfénynél és éjjellátó felszereléssel is tökéletesen látható legyen.

A speciális masinának a teljesítmény miatt sincs oka szégyenkezésre, mivel Core i3 vagy i5 processzor is munkába állítható benne. Az igen erős központi egységek mellég maximum 8 GB DDR3-as memóriát társíthatnak, míg háttértárként egy 160 vagy egy 250 gigabájtos merevlemez szolgálhat. Ezek a winchesterek nem a tárolókapacitásuk miatt érdekesek, hanem mert ellenállnak az erős rázkódásnak, amit az extra csillapítók beépítésével értek el a tervezők.

Érdemes még szót ejteni a grafikus megjelenítésről is, ami rábízható az integrált egységre, de ha az kevésnek bizonyul, rendelkezésre áll a diszkrét Radeon HD 5650-es videokártya is. A Toughbook 31 esetében kritikus kérdés a hálózatra történő csatlakoztatás is, ezért ehhez a hagyományos Ethernet vezérlőn kívül rendelkezésre áll egy 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi modul, egy 2.1-es Bluetooth adapter, de opcionálisan belekerülhet egy 3G-s modem is.

A 11 órás üzemidőt biztosító akkumulátorral felszerelt notebook előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel kerül kereskedelmi forgalomba, alapára nagyjából 3800 dollár körül alakul majd.

 

komment

Címkék: hardver panasonic netbook toughbook

süti beállítások módosítása